Κείμενο για την γενική απεργία 9/4/2014

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ

Το πολιτικό κατεστημένο, χρεωκοπημένο ηθικά, πολιτικά και οικονομικά, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Κοιτάζοντας τη σύντομη ιστορία της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο ως ένα προσχεδιασμένο εγχείρημα θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε την οικονομική πτώση της. Τόσο της Ελλάδας όσο και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που ακολούθησαν την κρίση. Ποτέ δεν υπήρξε ευημερία.

Η ολομέτωπη επίθεση των κυρίαρχων σε μια περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης, οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική, αξιακή, αποκαλύπτει σε όλη της την έκταση την αντικοινωνική φύση του καπιταλισμού. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της επίθεσης αποτελούν: η διαρκής όξυνση των συνθηκών εκμετάλλευσης στους χώρους της μισθωτής σκλαβιάς, ο αποκλεισμός 1000δων ανθρώπων από τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά, ο εξαναγκασμός στη μετανάστευση, η ένταση της καταστροφής και λεηλασίας του φυσικού κόσμου στο όνομα της ανάπτυξης, η όξυνση της καταστολής και του έλεγχου και η προώθηση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Μεγάλο εμπόδιο στην ανάπτυξη της λαϊκής εργατικής πάλης, απέναντι στ’ αφεντικά και σε κάθε λογής εξουσιαστικής καταπίεσης αποτελούν οι λακέδες εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, τα κομματόσκυλα του ΠΑΜΕ καθώς και κάθε συνδικαλιστική πλέμπα που δίνουν το χέρι στο κεφάλαιο (βιομήχανους, εφοπληστές, κτλ) και κάθε λογής αφεντικό. Καλούμε την εργατική τάξη κι όποιον αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης να συντρίψει τους εργατοπατέρες και να αυτοοργανώσει τη σύγκρουση με τα τσιράκια του. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για εφησυχασμό ούτε για επιστροφή στο μικροαστικό καναπέ. Καμιά επιστροφή στον παλιό κόσμο, στους παλιούς βασικούς μισθούς. Ο καπιταλισμός δεν καλοπίζεται,δεν διαχωρίζεται σε καλό και κακό, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. Η καταστροφή του δεν περνάει μέσα από της μονοήμερες – κλανίες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργατοπατέρων. Καταστρέφεται μέσα από αντιδομές και γενικές συνελεύσεις οργανώνοντας γενικές απεργίες διαρκείας καταλαμβάνωντας τα μέσα παραγωγής και όλα όσα μας ανήκουν.

Παίρνοντας τις ζωές στα χέρια μας και βάζοντας τα θεμέλια για μια κοινωνία αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης που μέσα από συνεχή αντίσταση και αγώνα με όλα τα μέσα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Άλλωστε το έχουν αποδείξει οι κάτοικοι της Κερατέας αποτρέποντας την δημιουργία ΧΥΤΑ, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής με τον συνεχή αγώνα να αποτρέψουν τη βάναυση λεηλασία της φύσης από τα αρπακτικά του καπιταλισμού και οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ .

 

ΟΥΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΚΟΣΜΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *