Την Τρίτη 30/3 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πορεία ενάντια στη κρατική καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία πανελλαδικά αλλά και για γεγονότα που εξελίχθησαν στη πόλη της Καρδίτσας του τελευταίους μήνες. Γεγονότα που αφορούσαν τη στοχοποιήση ,τις προσαγωγές και την επιβολή εκδικητικών προστίμων σε αγωνιστές και αγωνίστριες του Α/Α αλλά και του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος.
Γεγονότα που δεν έλειψαν ούτε το πρωί της Τρίτης (30/3) ημέρα της δίκης (η οποία αναβλήθηκε) 4 αγωνιστών για την κινητοποίηση στο Δημαρχείο της Καρδίτσας τον Αύγουστο του 2019. Δεκάδες αστυνομικοί είχαν στρατοπεδεύσει στον σταθμό των τρένων με αποτέλεσμα να σταματήσουν έναν σύντροφο και μια συντρόφισσα. Όταν επιχείρησαν να προσαγάγουν την συντρόφισσα, ο σύντροφος που ήταν μαζί της αλλά και άλλοι σύντροφοι που έφτασαν στο σημείο, ζήτησαν τον λόγο της προσαγωγής και επιχείρησαν να τη σταματήσουν με αποτέλεσμα να προσαχθούν όλοι μαζί. Για ακόμα μια φορά η αστυνομία πραγματοποίησε αναίτιες προσαγωγές, ενώ οι σύντροφοι είτε ακινητοποιήθηκαν βίαια ή χτυπήθηκαν από τους άντρες της αστυνομίας. Μετά από λίγη ώρα οι 4 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Κάπου εδώ να επισημάνουμε πως το κέντρο της πόλης κατέκλυσαν από νωρίς αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών. Παρόλα αυτά ο κόσμος δεν πτοήθηκε και η
πορεία είχε μαζικότητα και έδωσε ένα στίγμα στο ζόφο εν μέσω πανδημίας πως υπάρχουν άνθρωποι που θα αντιστέκονται για ένα καλύτερο κόσμο, τον κόσμο της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης για μια κοινωνία ελεύθερη μακριά από κάθε μορφή εξουσίας.
ΕΝΑΝΤΙΑ
• Στην κρατική καταστολή, την τρομοκρατία & τον περιορισμό των ελευθεριών
• Στην ποινικοποίηση των αγώνων, της πολιτικής δράσης & τις αστυνομικές μεθοδεύσεις
• Στην επιχειρούμενη λεηλασία των Αγράφων & τις διώξεις των αγωνιστών
• Στη φτώχεια, την εξαθλίωση και το θάνατο της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ,ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
για μια ζωή με αξιοπρέπεια… για να νικήσει η ζωή, η αλληλεγγύη & η ελευθερία!
Για τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την αναρχία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *