12028944_168388136828516_142543507_n

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.Αντιφασιστική συγκέντρωση 18/9 στη Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στις 19:00.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ  ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ,ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ Χ.Α!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ!

18/09/2013 ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΦΑΣΙΣΤΑ
Ο Παύλος Φύσσας (Killahp), ράπερ με αντιφασιστική δράση, το βράδυ στις 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, όταν ο ίδιος και η παρέα του δέχθηκαν επίθεση από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής, έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά μεγαλοστελέχου της τ.ο Νίκαιας και έμμισθου μπράβου νεοναζί στην περιφέρεια Πειραιά. Το περιστατικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα διαδραματιζόταν σε απόσταση αναπνοής από τους μπάτσους της ομάδας Δ.Ι.Α.Σ χωρίς να επέμβουν.
Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα έρχεται να συμπληρωθεί δίπλα σε πολλές δολοφονικές επιθέσεις της Χ.Α με πιο χαρακτηριστικές τη δολοφονία του Σαχτζατ Λουκμαν (Πετράλωνα), τον ξυλοδαρμό των Αιγύπτιων ψαράδων (Πέραμα), τη συνεργασία της Χ.Α με τους μπάτσους, τις προσπάθειες εισβολών σε καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, στέκια, τις επιθέσεις σε αναρχικούς αγωνιστές, αριστερούς, την ενέδρα στους συνδικαλιστές του Π.Α.Μ.Ε και την συνεργασία με το μεγαλοεργολάβο Μπόμπολα και την πολυεθνική el dorado.
Μέσα από όλα αυτά τα παραδείγματα επιθέσεων βλέπουμε ξεκάθαρα το συστημικό ρόλο της Χ.Α και την κατασταλτική βία που χρησιμοποιεί, σε συνεργασία με το κράτος και το κεφάλαιο, εναντίον των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Το κράτος μετά τη δολοφονία, θέλοντας να κατευνάσει και να διαχειριστεί την κοινωνική οργή για το θάνατο του Παύλου Φύσσα αλλά και να αναδειχθεί ως το μόνο όργανο ομαλοποίησης, φόρεσε το αντιφασιστικό προσωπείο κάνοντας ξαφνικά γνωστά, από τη μια στιγμή στην άλλη, όλα αυτά που οι αντιφασιστικές μας δράσεις βροντοφώναζαν εδώ και πολλά χρόνια. Η Χ.Α δεν είναι απλά ένα κόμμα, αλλά έχει στο ενεργητικό της επιθέσεις, δολοφονίες και εκβιασμούς. Το κυνηγητό που ακολούθησε αργότερα εναντίον της ηγεσίας του νεοναζιστικού κόμματος, μας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την υποκρισία του κράτους καθώς αυτό το ίδιο είναι που την ανέδειξε.
Το ελληνικό κράτος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία προχωρώντας έτσι στην αναγγελία νόμων αναφερόμενων εκτός των δολοφόνων της Χ.Α, στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας αλλά και σε ανθρώπους που στο μέλλον θα αντισταθούν στη βαρβαρότητα και στη βίαιη φτωχοποίηση που επιβάλει η κυριαρχία. Μέσα από τη ρητορική των “δύο άκρων” και από το ψεύτικο αυτό κυνηγητό, γίνεται προσπάθεια νομιμοποίησης έκτακτων κατασταλτικών μέτρων στοχοποιώντας τον κόσμο του αγώνα. Μία ρητορική όμως που καταρρίπτεται καθώς από τη μία βρίσκονται οι δολοφόνοι και οι μπράβοι της Χ.Α και από την άλλη ένας κόσμος αντίστασης και αλληλεγγύης.
Δυο χρόνια μετά τη δολοφονία και ενώ η πολιτική διαχείριση έχει αλλάξει χέρια, οι επιθέσεις των τραμπούκων δεν έχουν σταματήσει. Χαρακτηριστική είναι η επίθεση των ταγμάτων εφόδου στην πορεία για τους τέσσερις νεκρούς στα ΕΛΠΕ τον περασμένο Ιούνιο αλλά και τα φασιστικά πογκρόμ σε μετανάστες στην Κώ. Η στρατηγική του κράτους μένει ίδια (με το ναζιστικό μόρφωμα πάντα στο πλευρό του) καθώς σκοπός του είναι να διατηρήσει την κοινωνική ειρήνη επιβάλλοντας την εξουσία του και καταστέλλοντας κάθε κοινωνική αντίσταση.
Ο φασισμός δεν πρόκειται να καταστραφεί από το κράτος γιατί αποτελεί οργανικό του κομμάτι. Το είδαμε ξεκάθαρα στις δικαστικές αίθουσες με τις παραπλανητικές διώξεις των παρακρατικών νεοναζί της χρυσής αυγής οι οποίοι μετά από επιθέσεις, δολοφονίες και ξυλοδαρμούς όχι μόνο παραμένουν ελεύθεροι αλλά ετοιμάζουν την αντεπίθεση τους στις προσεχώς εκλογικές διαδικασίες. Σε αντίθεση με όλα αυτά πάρα πολλοί αγωνιστές αναρχικοί βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας από χέρια του ελληνικού κράτους χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. Τον φασισμό θα τον συντρίψουμε στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους δρόμους, στις γειτονιές, στις πλατείες, και στα οδοφράγματα και όχι σε δικαστήρια και κοινοβούλια. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, εκμετάλλευση και καταπίεση. Η συντριβή του φασισμού θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών, χειραφετημένων και ριζοσπαστικών αγώνων για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *