Για εμάς

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ;

Σχεδόν ένα χρόνο πριν μια ομάδα ατόμων αποφασίσαμε να καταλάβουμε το εγκαταλελειμμένο σπιτάκι στο προαύλιο του ΤΕΙ Δασοπονίας. Τα άτομα αυτά είμαστε μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, εργαζόμενοι, φτωχοί υλικά αλλά όχι πνευματικά, καταπιεσμένοι άνθρωποι που παλεύουμε εν τέλη για μια αξιοπρεπή ζωή ενάντια σε κάθε πολιτικό σύστημα. Είμαστε ένα από τα κομμάτια της κοινωνίας που μάχεται για αξίες όπως η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη και η ισότητα χωρίς αρχηγούς, αυθεντίες και διαμεσολαβητές.

Το στέκι φιλοξενεί και διοργανώνει εβδομαδιαία πολιτικές και πολιτιστικές δράσεις – εκδηλώσεις (προβολές, θεματικές συζητήσεις, χειρονακτικά εργαστήρια, συναυλίες κ.α.) όπου ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει. Πιο συγκεκριμένα το στέκι λειτουργεί βάση μηνιαίου προγράμματος το οποίο συνδιαμορφώνεται από τα άτομα που συμμετέχουν στην εβδομαδιαία ανοιχτή διαχειριστική συνέλευση. Στη διαχειριστική συνέλευση μπορεί να συμμετέχει ανοιχτά όποιος θέλει και συμφωνεί με τη δομή και τα πολιτικά της χαρακτηριστικά. Η συνέλευση έχει αντιεραρχική δομή και βασίζεται στην συνδιαμόρφωση. Δρώντας μέσα από αυτές τις διαδικασίες πολυμορφίας δεν ανεχόμαστε συμπεριφορές που έχουν το πρόσημο του ρατσισμού (φυλετικού, θρησκευτικού, κοινωνικού, ταξικού), του σεξισμού, της ομοφοβίας, του φασισμού και των εξουσιαστικών παραλογισμών. Παλεύουμε ενάντια σε καθετί καταπιεστικό από θεσμούς όπως το κράτος, το κεφάλαιο, ο στρατός, η μισθωτή σκλαβιά και οι σχέσεις εξάρτησης που απορρέουν από όλα αυτά. Στο χρονικό διάστημα που είναι ανοιχτό το στέκι σίγουρα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε όσα θέλουμε ως άτομα και ως συνέλευση και βασικός μας στόχος είναι η περαιτέρω εξέλιξη αυτού του χώρου προς όλες τις κατευθύνσεις που έχουν να κάνουν με τη δράση μας, την απεύθυνση μας στην κοινωνία της Καρδίτσας και την ευαισθητοποίηση αυτής.

Από την πρώτη στιγμή όλα τα παραπάνω ενόχλησαν μια συγκεκριμένη μειοψηφία φοιτητών οι οποίοι είναι οργανωμένοι σε κομματικές παρατάξεις οι οποίες είναι υπεύθυνες για την κατάντια όχι μόνο του ΤΕΙ μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Παρ’ όλα αυτά έχουν το θράσος να δρουν παρασκηνιακά ταυτιζόμενοι με φασιστικές νοοτροπίες χωρίς να έχουν ποτέ την αξιοπρέπεια να αντιπαρατεθούν πολιτικά και κυρίως δημόσια μαζί μας ενώ αντιθέτως δρουν συνομωσιολογικά με στόχο τη φίμωση του λόγου μας.

Για όσους ενοχήσαμε την κανονικότητα τους έχουμε να τους δηλώσουμε πως όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Είμαστε και θα είμαστε εδώ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις πρακτικές τους.

Κυριακή 20:00: Διαχειριστική συνέλευση

autodiaxirizomenostekikarditsas.espivblogs.net

e-mail:  autodiaxirizomenostekikarditsas@espiv.net

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 18:00.

  • Categories

  • Archives

css.php