IMG_8839671764551

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ

ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Από τις 10/11 ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας εκπαιδευτικές άδειες. Παρ’ όλο που του δόθηκε η δυνατότητα να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις και να περάσει στο ΤΕΙ Αθήνας, δεν του δίνονται οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται.

Ο Νίκος Ρωμανός έγινε γνωστός σε όλους στις 6/12/08, όταν στα χέρια του ξεψύχησε ο κολλητός του φίλος, Αλέξης Γρηγορόπουλος, από την σφαίρα του μπάτσου δολοφόνου Επαμεινώνδα Κορκονέα. Λίγα χρόνια μετά, το 2013, συνελήφθηκε, μαζί με άλλους 3 αναρχικούς συντρόφους, για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Κατά την διάρκεια της σύλληψης του και κατά την ανάκριση κακοποιήθηκε βίαια από τους μπάτσους, ενώ κατηγορήθηκε από το κράτος ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Εντέλει τον Οκτώβριο του 2014, ο σύντροφος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση, αλλά δεν έγινε εφικτό να συνδεθεί με καμία τρομοκρατική οργάνωση. Ο Νίκος Ρωμανός από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του στην ληστεία του Βελβεντού είχε πολιτικά κίνητρα. Παρ’ όλα αυτά, το κράτος δεν τον αναγνωρίζει ως πολιτικό κρατούμενο, αλλά ως ποινικό. Όμως είναι πασιφανές ότι η δίωξη που υφίσταται, τώρα, από το κράτος οφείλεται στην πολιτική του ταυτότητα ως αναρχικού.

Σήμερα, η υγεία του Νίκου Ρωμανού βρίσκεται πολύ κρίσιμη κατάσταση με τους σφυγμούς του να φτάνουν τους 170 το λεπτό και το ενδεχόμενο της ανακοπής να είναι πολύ πιθανό. Ο σύντροφος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς, ενώ οι γιατροί του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία του. Όμως το κράτος, αποδεικνύοντας τα ίδια τα λόγια του συντρόφου, δείχνει τη θέληση του να εξοντώσει τον συγκεκριμένο κρατούμενο. Γι’ αυτό, και παρά τις εκατοντάδες κινήσεις αλληλεγγύης προς τον Ρωμανό, αλλά και την σταθερή του στάση να συνεχίσει τον αγώνα του, το κράτος σε μία επίδειξη δύναμης αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα του.

Σε αλληλεγγύη με τον Νίκο Ρωμανό, οι αναρχικοί που συνελήφθησαν μαζί του στον Βελβεντό ξεκίνησαν απεργία πείνας. Συγκεκριμένα στις 17 Νοεμβρίου, ο Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε με τη σειρά του απεργία πείνας και τώρα βρίσκεται στο Τζάνειο νοσοκομείο, ενώ την 1η Δεκεμβρίου ξεκίνησαν και οι σύντροφοι Ανδρέας Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης

Το κράτος, τον τελευταίο καιρό, έχει δείξει την διάθεση του να αυταρχικοποιηθεί περισσότερο και να γίνει όλο και πιο ολοκληρωτικό. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε εξαγγέλλεται και η δημιουργία φυλακών-κολαστηρίων τύπου Γ για τους πολιτικούς και τους αγωνιζόμενους κρατούμενους,  η στέρηση των αδειών για τους «επικίνδυνους» πολιτικούς κρατούμενους και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού για «ανάσες ελευθερίας» από την συνθήκη του εγκλεισμού, είναι αγώνας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι στην εξαθλίωση και τον θάνατο που επιβάλλουν το κράτος και το κεφάλαιο. Ανεξαρτήτως με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις πολιτικές επιλογές του συντρόφου, η αλληλεγγύη μας είναι αυτονόητη…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ,ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΕΣ

20141202_18gyftfuyfu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *