06/12/20. Δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια. 12 χρόνια μετά η εξέγερση του ’08 είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Πάνω από ένα χρόνο, το 2019 που εκλέχθηκε κυβέρνηση η ΝΔ ξεκίνησε ένα πογκρόμ στοχοποίησης του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, την έναρξη του οποίου αποτέλεσε το γνωστό ‘’τελεσίγραφο’’ Χρυσοχοίδη σε βάρος των καταλήψεων και ακολούθησαν (και ακολουθούν ακόμα) πολυάριθμες επιχειρήσεις εκκενώσεων τέτοιων χώρων. Κομβικό σημείο της εποχής το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19 που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του αφήνοντας εκατοντάδες νεκρούς, κλείνοντας επιχειρήσεις και γονατίζοντας έτσι τον ελληνικό λαό. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα είναι ολοφάνερη η εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης, η οποία 6 μήνες τώρα αντί να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. μοίραζει χρήματα στα ΜΜΕ(ξαπάτησης) για να τα ελέγχει, στο μεγάλο περίδρομο, στα εξοπλιστικά, στην AEGEAN και στην αστυνομία, προσλαμβάνοντας παραπάνω αστυνομικούς, ενισχύοντας έτσι την καταστολή και το δόγμα νόμος και τάξη. Με πρόσχημα την πανδημία περνάνε ένα σωρό νομοσχέδια ,όπως το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, το νέο πτωχευτικό κώδικα και ένα σωρό αντεργατικά μέτρα. Βλέπουμε ένα όργιο ωμής καταστολής απέναντι σε όσους αντιστέκονται. Όλο αυτό κορυφώθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου και σήμερα, 12 χρόνια από την εξέγερση του ‘08 ,όπου σε οποιαδήποτε μορφή αντίστασης απαντάνε με ξύλο, χημικά, προσαγωγές ,πρόστιμα και συλλήψεις.
Από την πλευρά μας μέσα στο ζόφο της εποχής και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και το κεφάλαιο επιλέξαμε με αυτό το συμβολικό τρόπο να κρατήσουμε τη φλόγα της εξέγερσης αναμμένη ,να κρατήσουμε τη μνήμη του Αλέξη ζωντανή σπάζοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας με τις χουντικές διατάξεις που επιβάλει η φασιστική κυβέρνηση της Ν.Δ. Έτσι στις 6 Δεκέμβρη αναρτήσαμε πανό σε πολλά σημεία της πόλης της Καρδίτσας ,από το κέντρο μέχρι και τις γειτονιές Οι παρεμβασεις πραγματοποιήθηκαν παρά τη ζοφερή αστυνομοκρατία της πόλης.Να επισημάνουμε πως γύρω και από το Στέκι τριγυρίζανε διάδες και ασφαλίτες.
Θα αγωνιζόμαστε μέχρι το γκρέμισμα του σάπιου κόσμου της εξουσίας και την οικοδόμηση του κόσμου που κουβαλάμε στις καρδιές μας –ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ – ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ –ΜΠΑΤΣΟΙ ,ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ – ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ,ΥΓΕΙΑ ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ!
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας (Τ.Ε.Ι.Δασοπονίας).
dav
dig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *