Ενημέρωση από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα στις 17/10

Αυτοδιαχειριζόμενο, Κατειλημμένο Στέκι Καρδίτσας

 

Ενημέρωση από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα στις 17/10

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/10, η συγκέντρωση και η πορεία που καλέστηκαν από το αυτοδιαχειριζόμενο, κατειλημμένο στέκι Καρδίτσας, ως μια ακόμη απάντηση στην επίθεση κράτους, κεφαλαίου και φασιστών στην περιοχή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα και περίπου 50 άτομα πορεύθηκαν δυναμικά στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας πλήθος από συνθήματα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αυξημένη, ενώ το δημαρχείο της πόλης φυλασσόταν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Θυμίζουμε, πως κατά το πέρασμα του Iανού στο νομό, πλημμύρισαν τόσο η πόλη, όσο και τα χωριά, σκόρπισε ο θάνατος και η καταστροφή, είχαμε αγνοούμενους και πολλούς εγκλωβισμένους, κατολισθήσεις, αποκοπή δρόμων και γεφυριών, που σχεδόν ένα μήνα μετά, δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. Παρ’ όλα αυτά και ενώ ακόμη όλα είναι ρημαγμένα και τίποτα δεν έχει αποκατασταθεί, σε χρόνο dt, κράτος, κεφάλαιο και τοπική εξουσία, επιχειρούν να προχωρήσουν την εγκατάσταση των αιολικών, στέλνοντας μηχανήματα έργου στα βουνά των Αγράφων. Συγκεκριμένα, έσκαψαν κομμάτι του βουνού στον Τύμπανο Αργιθέας, στο σημείο που θέλουνε να κατασκευαστεί υποσταθμός υψηλής τάσης που θα υποστηρίζει τις ανεμογεννήτριες των Β. Αγράφων.

Μέσα από τις λάσπες που μας βύθισαν, να μετατρέψουμε την οργή και την απογοήτευση σε πείσμα για αντίσταση και αγώνα. Να ορθώσουμε όλοι και όλες μαζί, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, μέχρι την τελική νίκη. Εμείς, θα συνεχίσουμε με τις γροθιές μας ψηλά…

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΦΑΣΙΣΤΩΝ

ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΚΡΑΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΝΤΕΣ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10 στις 10:00 π.μ. στο αθλητικό πάρκο και μετάβαση στο βουνό

Αυτοδιαχειριζόμενο, Κατειλημμένο Στέκι Καρδίτσας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *