ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

 

Χθές 8/11 παρευρεθήκαμε στο συλλαλητήριο του εσπερινού λυκείου Καρδίτσας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εκμεταλευόμενους εργαζόμενους -μαθητές . Ήταν κέραιη η παρουσία πολιτικών φορέων που λαϊκίζοντας για άλλη μια φορά αποπροσανατόλισαν τον κοινωνικό αγώνα των εργαζομένων – μαθητών με βασικό αποσκοπό την ψηφοθηρία . Ως Αναρχικοί/Αναρχικές δεν σκοπεύουμε να καπελώσουμε αλλά να στηρίξουμε τις αντιστάσεις και των αγώνα των εργαζομένων – μαθητών ,προτάσσοντας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Τον τελευταίο καιρό οι τοπικές αρμόδιες αρχές με συνοπτικές διαδικασίες έχουν αποφασίσει τη μεταστέγαση του Εσπερινού με άλλα τέσσερα σχολεία, έξω από το κέντρο της πόλης στη μέση της σχολικής χρονιάς. Έχουν φτάσει σε αυτή την απόφαση χωρίς να υπολογίζουν τα τεράστια προβλήματα (καμία συγκοινωνία, τα ωράρια που τελειώνουν στις 22.20) που θα προκαλέσουν στου μαθητές που κατά πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι, άνεργοι και μητέρες –που το πρωί εργάζονται και το βράδυ παρακολουθούν τα μαθήματα τους- αλλά και κομμάτια της φτωχοποιημένης κοινωνικής τάξης. Τα προβλήματα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα να δυσκολέψουν τη φοίτηση των εργαζόμενων μαθητών και μαθητριών αλλά και να επιφέρουν ως και τη διακοπή της φοίτησης τους και κατά συνέπεια την λειτουργία του σχολείου.

Αυτή η απόφαση των αρμόδιων αρχών αποσκοπεί στην συμπίεση και την περικοπή δαπανών, στην συγχώνευση και το κλείσιμο σχολικών μονάδων, στη σύμπτυξη τμημάτων, στην κατάργηση οργανικών θέσεων αλλά και σε περικοπές λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

Για εμάς αυτές οι πολιτικές τακτικές δεν είναι άγνωστες και για ακόμα μία φορά μας γίνετε ξεκάθαρο το αντιλαϊκό αίσθημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η απόλυτη πολιτική της ευθυγράμμιση με την Ε.Ε. Σε μία περίοδο όπου η ανεργία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, οι απολύσεις γίνονται σύνηθες φαινόμενο, όπου η επιβολή νέων φόρων και η ιδιωτικοποίηση σε ολόκληρες περιοχές είναι φαινομενικά η μόνη λύση ,εκεί όπου οι αυτοκτονίες, η φτώχεια, η εξαθλίωση και η πείνα μαστίζουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ,βλέπουμε ότι το κεφάλαιο και τα αφεντικά προσπαθούν να ξεζουμίσουν των κοινωνικό πλούτο , να χτυπήσουν τα βασικά αγαθά που είναι απαραίτητα για την επιβίωση μας (παιδεία, υγεία, ρεύμα, νερό, στέγη) και να αφανίσουν την τάξη μας. Είναι ολοφάνερο πλέον πως ο καπιταλισμός είναι αιμοβόρος και αδίστακτος και δεν γίνετε να εξανθρωπιστεί παρά μόνο να ανατραπεί.

Ο μόνος δρόμος που μπορούμε να επιλέξουμε για να απαντήσουμε στην επίθεση που βιώνουμε καθημερινά από το καπιταλιστικό σύστημα είναι ο δρόμος των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες γνωρίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες πρέπει να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, στα σχολεία, τις σχολές, στις γειτονιές, τους δρόμους μακριά από κάθε κομματική και συνδικαλιστική χειραγώγηση που αναπόφευκτα οδηγεί στην αποδυνάμωση του κοινωνικού και ταξικού κινήματος. Ο μόνος δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και τις καταπίεσης είναι οι αυτοοργανωμένη, αδιαμεσολάβητη, ακηδεμόνευτη κοινωνική και συνολική ρήξη για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου.

Να προωθήσουμε τη περαιτέρω δημιουργία συλλογικών δομών και υποδομών, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, τις συλλογικές κουζίνες, τα ταμεία αλληλεγγύης, τις καταλήψεις στέγης, τα μαθήματα αυτομόρφωσης, τα παιδικά στέκια και εργαστήρια, τις επανασυνδέσεις ρεύματος και τις απαλλοτριώσεις. Να πάρουμε στα χέρια μας αυτά που μας ανήκουν.

Αναρχικοί-Αναρχικές Καρδίτσας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *