%ce%b1

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 18/9 ΓΙΑ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΙΣ Χ.Α.

Αντιφασιστική συγκέντρωση-μικροφωνική για τα 3 χρόνια της δολοφονίας του Π.Φύσσα από τα καθάρματα της Χ.Α πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 18/9 στη κεντρική πλατεία της πόλης της Καρδίτσας από 25-30 άτομα.Αναρτήθηκε πανό ,μοιράστηκε και διαβάστηκε κείμενο.Πορεία δεν έγινε αφού αριθμητικά υστερούσαμε.

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΚΡΕΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

 

ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝ

 Φέτος  κλείνουνε τρία χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους σύγχρονους ρουφιάνους ταγματασφαλίτες της χρυσής αυγής. Οι νοσταλγοί του ΧΙΤΛΕΡ τα τσιράκια των εφοπλιστών, οι οποίοι ιστορικά εμφανίζονται σε κάθε μεγάλη συστημική κρίση ενάντια στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου, με στόχο την συντριβή οποιασδήποτε μορφής αντίστασης στο καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης , σκοτώνοντας τον Παύλο, επιχείρησαν μάταια να τρομοκρατήσουν οποιονδήποτε τους χαλάει τα σχέδια, οποιονδήποτε ορθώνει ανάστημα με τον λόγο και την πράξη του. Σε πλήρη συνεργασία με τους μπάτσους οι χρυσαυγίτες κορύφωσαν κάτι που ήδη είχε το σύστημα προαποφασίσει, τον παραδειγματισμό ,την υπακοή της κοινωνίας αλλά και την εξόντωση της αντίστασης . Τα πογκρόμ φασιστών με μπάτσους ενάντια σε μετανάστες, η δολοφονία του ΣΑΧΤΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ στον Ταύρο, οι επιθέσεις σε μικροπωλητές λαϊκών αγορών, η επίθεση σε εργάτες συνδικαλιστές στο Πέραμα, οι δολοφονικές επιθέσεις σε καταλήψεις -αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και οι δεκάδες συλλήψεις συντρόφων, αντικατοπτρίζουν κάθε μορφή φασισμού που πηγάζει μέσα από την κρατική πολιτική. Στόχος πάντα οι αδύναμοι, τα εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα και ο κόσμος του αγώνα. Εντολοδόχοι πάντα οι Δυναστείες του κεφαλαίου, τα εφοπλιστικά συμφέροντα, τα κυκλώματα της νύχτας, ο εθνικισμός, η παραπλάνηση του λαού ώστε να παραδοθεί η κοινωνία στη δύνη του φασισμού.

Εμείς, ως αναρχικοί, τονίζαμε και συνεχίζουμε να τονίζουμε πως ο φασισμός τσακίζεται από τον κόσμο του αγώνα. Οποιαδήποτε εισβολή φασιστών μέσα στους χώρους εργασίας, μέσα στα σχολεία ή τις σχολές μας, στις πλατείες και τα πάρκα μας, πρέπει να ανταμείβεται με κυριολεκτικό τσάκισμα, με απομόνωση και εξόντωση, με συλλογικό εξεγερσιακό ταξικό αγώνα ο οποίος θα συνδέει τον καπιταλισμό με το «αδερφάκι» του, το φασισμό. ΜΜΕ, κυβερνήσεις, ψηφοφόροι, μπάτσοι και ρεφορμιστές αριστεροί άνοιξαν και ανοίγουν διακριτά πλέον το δρόμο στους φασίστες. Έπειτα από την δολοφονία του Παύλου, η αστική τους δικαιοσύνη, χαϊδεύει τους ναζί, αποφυλακίζει την ηγεσία τους και επιδίδεται σε ένα φιάσκο άνευ προηγουμένου. Στόχος είναι να παραχωρήσει πολιτική εξιλέωση και κάθαρση στους μαχαιροβγάλτες, κάτι το οποίο επιθυμούν όχι μόνο οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών αλλά και οι ψηφοφόροι τους όπως και γνωστοί κεφαλαιοκράτες, που προστατεύουν τους μπράβους τους. Εχθρός των φασιστών σε όλο το ιστορικό φάσμα μέχρι σήμερα δεν στάθηκε  το αστικό κράτος ούτε η αστική δικαιοσύνη, στάθηκαν και στέκονται περήφανα και πολλές φορές θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή οι αγωνιστές\τριες ,ο κόσμος του αγώνα. Στην σύγχρονη πραγματικότητα ο κόσμος του αγώνα μπήκε στην μάχη κατά των φασιστών, παραμερίζοντας την ρεφορμιστική ξεπουλημένη αριστερά που στέκονταν μόνο καταγγελτικά απέναντι τους, η οποία πανελλαδικά αλλά και τοπικά δημιούργησε δημοκρατικά μέτωπα, διοργανώνοντας μόνο γιορτούλες και φιέστες. Η ιστορική αλήθεια  θα καταγράψει ότι όσοι συγκρούονται με τους φασίστες, όσοι συγκρούονται με το κεφάλαιο που τους γεννά, είναι αυτοί που θέλουν και παλεύουν για την κατάργηση της εξουσίας-εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σήμερα τρία χρόνια μετά, με τις τεράστιες μάχες να απλώνονται μπροστά μας, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει συγχωροχάρτι για κανένα φτωχό , αδύναμο και κοινωνικά αποκλεισμένο, ο οποίος στέκεται βουβός μπροστά στην σφαγή του μέλλοντος. Τα αριστερά παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ, η κάλπικη ελπίδα-φούσκα που έθρεψε την κοινωνία, έσκασε πριν καλά καλά προλάβει να πείσει. Η αριστερή κυβέρνηση, πιστή στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της ΕΕ, συνεχίζει και επιβάλλει την πιο δεξιά ύπουλη πολιτική. Ανεργία, φτώχεια, ανέχεια. Το εγχώριο πολιτικό σύστημα και η αστική τάξη ετοιμάζονται για μεγαλύτερες επιθέσεις, ξεθάβοντας τις ακροδεξιές εφεδρείες της. Ο καιρός δεν είναι για απογοητεύσεις και ηττοπάθεια. Είναι καιρός να  οξύνουμε τις αντιστάσεις-συγκρούσεις απέναντι στο φασισμό και στο σύστημα που το γεννά, με στόχο την δημιουργία ενός αντιθεσμικού κοινωνικού και ταξικού κινήματος, προτάσσοντας την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος. Σε αυτόν τον αγώνα όλοι οι καταπιεσμένοι πρέπει να πάρουν θέση Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ. Ο Παύλος Φύσσας, οι νεκροί του αγώνα μας αναπνέουν ξανά όταν η σιωπή σταματάει και αρχίζει η αιώνια μάχη. Το δίκιο μπροστά στο άδικο, η ζωή μπρος στο θάνατο που επιτάσσει η εξουσία.

              Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας.

One Reply to “”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *