ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Μας ζητούν να ψηφίσουμε. Αυτό θα πει να ξεχάσουμε ότι το κοινοβούλιο είναι μια μάσκα και ότι στη σημερινή κοινωνία η εξουσία βρίσκεται σε απίστευτο βαθμό ανεξέλεγκτη και μυστική. Με τις εκλογές αναπαράγεις την εξουσία και αναθέτεις στους επόμενους δυνάστες να καθορίσουν τη ζωή σου. Η δημοκρατία δεν είναι αυτό που σου σερβίρουν-με την ψήφο δεν αλλάζεις τη ζωή σου.

Τα κόμματα αποτελούνται από ιεραρχικές δομές και είτε πράσινα, είτε μπλε, είτε κόκκινα υπηρετούν πάντοτε τα συμφέροντα των αφεντικών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Για εμάς εκλογική διαδικασία είναι η εναπόθεση των κοινωνικών αναγκών-αγώνων στα χέρια λίγων και η μη συμμετοχή του λαού στην επίλυση των προβλημάτων που με τη λογική της ανάθεσης αποτινάζει τις ευθύνες τους ψάχνοντας να βρει έτοιμες λύσεις, σε λεγόμενους τεχνοκράτες-αυθεντίες.

Είναι μια διαδικασία που σου δημιουργεί την αυταπάτη ότι εσύ αποφασίζεις με την ψήφο σου. Επιβάλλει και νομιμοποιεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου κάτω απ το μανδύα του εθνικού-ευρωπαϊκού συμφέροντος που στην ουσία είναι οι τραπεζικοί τοκογλύφοι και τα κρατικά τσιράκια τους.

Οι ευρωεκλογές αποτελούν την κορυφή της πυραμίδας που μέσω τον κομματικών και των <<ανεξάρτητων>> εκλεγμένων λαμβάνουν όλες τις κατευθυντήριες πολιτικές <<γραμμές>> για τις ευρωπαϊκές χώρες μέσα στα πλαίσια της πλουτοκρατίας.

Η ένταξη της χώρας στον εξουσιαστικό-ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της ευρωπαϊκής ένωσης μας οδήγησε σε μια ακόμα επικίνδυνη εκλογική διαδικασία τις ευρωεκλογές .Η συμμετοχή στο <<ευρωμαντρί>> μετέφερε το κέντρο αποφάσεων στο άντρο των ευρωπαίων, τοκογλύφων, τραπεζιτών, βιομηχάνων και στρατιωτικών. Μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσίας, φτώχεια και καταστολή, λεηλασία φυσικών πόρων και πλουτοπαραγωγικών δομών.

Στη βάση αυτής της πυραμίδας υπάρχουν τα εκτελεστικά όργανα αυτών των πολιτικών που είναι η βουλή και τα περιφερειακά-δημοτικά εκλεγμένα σώματα που αν μη τι άλλο αποτελούν το μακρύ χέρι του θεσμού αυτού σε ρόλο κομπάρσου και μηχανής δημιουργίας ψευδαισθήσεων περί <<αυτοδιοίκησης>>.

Για εμάς η μόνη λύση ενάντια στην εκλογική διαδικασία είναι η συνειδητή αποχή. Δεν τρέφουμε καμία εκλογική αυταπάτη. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να αποφασίζουμε εμείς για τους εαυτούς μας μέσω γενικών συνελεύσεων για τις πραγματικές ανάγκες μας και όχι για τις τσέπες μας.

Αντιστεκόμαστε στις κοινωνικές-ταξικές ανισότητες και στα συμφέροντα. Προτάσσουμε την αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής. Δεν είμαστε άκρο όπως θέλουν να μας παρουσιάζουνε για να απαλύνουν τη θέση τους, μιλάμε για αξιοπρέπεια, για κοινωνική ευημερία και όχι για νούμερα και πωλήσεις.

 

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *