Κείμενο για τους εξεργεμένους στην Τουρκία

ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
  Εδώ και μέρες η Τουρκία φλέγεται από τη φλόγα της κοινωνικής εξέγερσης. Η καταπάτηση ενός πάρκου στην πλατεία Ταξίμ στην Ινσταμπούλ και η κατασκευή στη θέση του ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου ήταν η σπίθα που πυροδότησε το καζάνι των καταπιεσμένων ενάντια στην καπιταλιστική ανάπτυξη. ‘Οπως και στην Ελλάδα το Δεκέμβρη του ’08,η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ένοπλα σκυλιά του καθεστώτος αποτέλεσε αφορμή για τη μεγάλη εξέγερση της νεολαίας και ενός μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι και στην Τουρκία ξεσπούν γιγαντιαίες συγκρούσεις με τους μπάτσους που εξαπλώνονται αυτόματα σε όλη τη χώρα. Οι πρώτοι νεκροί διαδηλωτές αποδεικνύουν το μίσος από την πλευρά του κράτους αλλά και το πείσμα των εξεγερμένων για την κοινωνική ταξική απελευθέρωση.
  Μια βδομάδα αργότερα η εξέγερση αντί να κοπάσει γιγαντώνεται .Στον αγώνα πλέον συμμετέχουν ενεργά οι εργαζόμενοι εξαγγέλλοντας απεργίες, συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα ενάντια σε ένα καθεστώς που επί δεκαετίες στερεί και καταστέλλει κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της Τούρκικης κοινωνίας. Το καθεστώς αυτό είναι κομμάτι του παγκόσμιου τυρρανικού συστήματος που επιβάλλει τη φτώχεια και την καταπίεση την ίδια ώρα που οι πολυεθνικές του θησαυρίζουν.
  Οι κοινωνικές εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο. Τα οδοφράγματα και η ορμή των κολασμένων δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις. Είναι παρόν. Ζωντανό παράδειγμα της σήψης της παγκόσμιας κυριαρχίας που σαπίζει. Η αναγκαιότητα της κοινωνικής επανάστασης, η καταστροφή των τάξεων γίνεται επιτακτική όσο ποτέ.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Τούρκους συντρόφους και σε όλους τους εξεγερμένους.
Τιμή για πάντα σε όσους έπεσαν στα οδοφράγματα για την πανανθρώπινη λευτεριά για τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την αναρχία
                     
Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ Καρδίτσας
Αναρχικοί-Αναρχικές           

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *